vrijdag 2 maart 2012

Picture this!

Af en toe foto's terugkijken. Heerlijk!
Weer even genieten van de vakanties of andere leuke gebeurtenissen. Want wees eerlijk hoeveel fotos heb je van rottige, verdrietige of stomme gebeurtenissen?
Maar ook het dagelijkse, de kleine dingen. Je kind die iets geweldigs doet, buiten spelen en genieten van de buitenlucht een dagje dierentuin.
Even genieten en stilstaan bij gelukkige momenten, klein of groot, binnenlands of buitenlands, binnenshuis of buitenshuis.
Bekijk ze en geniet!





donderdag 23 februari 2012

Deense komkommer en rode bietjes.

Zoals beloofd maakte ik de bietjes en komkommer.
Hieronder het recept:

Komkommer

* 3 a 4 komkommers gesneden in plakjes van 2cm
* verse dille, het recept gaat uit van 1 stengeltje. Ik ben meer van het op gevoel koken.
* 1 liter witte wijn azijn
* 400gr basterd suiker
* 2 theelepels zout, ik heb geen zout gebruikt.
* sap van 2 uitgeperste limoenen
* 1 eetlepel peperkorrels

De azijn, suiker, zout en peperkorrels aan de kook brengen. Roeren totdat de suiker is opgelost.
De pan van het vuur halen, limoensap toevoegen en af laten koelen.
De komkommers en dille in een pot doen.
(Let wel, ik gebruikte een 1 liter pot, wat ook in het recept stond. Probleem is alleen dat 1 liter azijn en 3 komkommers niet in 1 pot passen ;))
De afgekoelde azijn over de komkommers doen en goed afsluiten.
De volgende dag zal er weer ruimte zijn in de pot, duw er dan nog meer komkommer in. Er mag geduwt en gepropt worden.
Nog 1 nachtje laten staan en ze zijn klaar.
Je bewaart de komkommer op een donkere plek. Na openen is hij ongeveer 2 maanden houdbaar. Wel even in de koelkast bewaren.

Rode bietjes

* 1kg kleine rode bietjes
* zout, heb ik zelf wederom niet toegevoegd
* 750ml witte wijn azijn
* 400gr basterd suiker
* 1 steranijs
* 1 eetlepel peperkorrels

Schil de rode bieten en kook ze in water met een beetje zout, ongeveer 20 minuten. Misschien nog iets korter. Ze moeten nl. nog iets hard zijn en dus zeker niet te zacht.
De azijn, suiker, steranijs en peper aan de kook brengen en roeren totdat de suiker is opgelost. Van het vuur halen en af laten koelen.
Als de bietjes zijn afgekoeld, snijd  je ze in 5mm dunne plakjes. Ook deze doe je in een pot, daaroverheen de afgekoelde azijn en sluit de pot.
Deze laat je een week staan voordat je ze eet

Eet smakelijk!

maandag 20 februari 2012

Ik hou van....

Koken!
Ik geniet ervan, het werkt rustgevend en wat is het genieten als je anderen ziet genieten van iets wat je gemaakt hebt.
Gisteren zag ik bij mijn ouders 2 dezelfde kookboeken in de kast. Het enige verschil: de taal.
Een versie in het engels en de ander in het nederlands. De engelse versie heb ik nu.
Deze week ga ik dus komkommers en rode bietjes inmaken. Op skandinavische wijze!
Misschien dan ook een gravad lax?

donderdag 9 februari 2012

Klein grut groeit deel 7!

Deel 7 alweer. 
7 maanden geleden werd Fender geboren.
7 maanden geleden genoten we van een heerlijke kraamweek.
7 maanden.
Dat is meer dan een half jaar oud en minder dan een half jaar te gaan tot 1 jaar.
Voor nu ga ik nog genieten van het feit dat ik zijn maanden nog mag tellen en vooral dat ik zijn maanden nog mag noemen.
Geniet!

















vrijdag 13 januari 2012

Groot genieten van kleine dingen.....

Want wees eerlijk dat is toch het allermooiste en allerbelangrijkste.
Genieten van het kleine grut met hun grote grappen en grollen, lekker eten en kleine dingen die gewoon mooi zijn. Ik hou ervan!