zondag 20 mei 2012

Trailer Trash!

Woensdagavond half 6. Grootste man komt thuis, ruilt zijn pak in voor All Stars en spijkerbroek en ondertussen gooi ik met behulp van het grut (nou ja, 2/3de deel dan) de tassen en koffer in de auto.
Om kwart voor 6 zitten we in de auto. Lommel, we komen eraan!
Na 1 uur en 3 kwartier komen we aan, halen de sleutel en rijden naar onze stacaravan. Bij het zien van onze tijdelijke stek beginnen grootste man en ik te lachen en bombarderen we ons tot Trailer Trash!


Donderdag begonnen we met de camping te verkennen. Alles zag er netjes uit en het grut vond het helemaal geweldig. Na de lunch even naar Lommel. Daar was een Europese markt met allerlei lekkers uit verschillende Europese landen. Jummie!
De rest van de dag heerlijk op de camping gespeeld.
Vrijdag was het wat regenachtig. Aangezien er geen binnenzwembad op onze camping was, mochten we gratis naar het subtropisch zwembad in de buurt. Ideaal, dus dat deden we!
Het kleinste grut moest even wennen, maar vond het uiteindelijk geweldig! De andere 2 zwommen, zwommen, zwommen en zwommen!
Zaterdagochtend boodschapjes gedaan om te gaan bbqen. 's Middags naar het Blotevoetenpad in Lommel. Trots op het grut, 3km gewandeld op blote voeten! 








Na een heerlijk ijsje weer terug naar de camping, waar we minigolfden, het grut speelde met ander grut en we bbqde.

En net toen ik bijna begon te dromen over een Big Fat Gypsy Wedding was het alweer zondag en pakten we weer alles in om thuis nog even verder te genieten.
Heerlijk!



woensdag 9 mei 2012

Klein grut groeit deel 10!


En dat is 10!
Het wordt steeds moeilijker en om het leuk te houden, maken we het voor het grut ook niet te moeilijk, dus liggen en plaatjes schieten maar.
In de hoop dat er minimaal 1 lucky shot bij zit.
En gelukkig zat er weer 1 bij.
Alleen.....
Fender had er geen zin in, zoals u ziet.
Maar goed, deel 10.
Nog 2 maanden en meneer wordt 1.
Nog geen idee wat we cadeau moeten geven, nog geen idee wanneer we het vieren, nog geen idee......
Of is het ontkenning?
























woensdag 11 april 2012

Klein grut groeit deel 9!

9 maanden alweer!
Nog 3 maanden en dan officieel geen baby meer in huis.
Ik mag het nog 3 maanden ontkennen. 
En dat doe ik dus ook.
(Overigens wordt de stapelfoto ook steeds moeilijker om te maken.)























vrijdag 16 maart 2012

Zwart grut!

Winterjassen verdwijnen naar zolder en de zomerjassen komen tevoorschijn.
De vensterbank wordt weer omgetoverd tot kweekkas.
De droger mag weer een hele tijd uitrusten, want de was mag weer heerlijk buiten drogen.
Het grut laat de speelhoek opgeruimd om in de tuin op zoek te gaan naar beestjes.
Daar waar peuter gilt om alles wat pootjes heeft, pakt grote broer als een heldhaftige ridder alles op.
Het jongste grut aanschouwt het hele tafereel vanaf de ereplek. Mijn rug.
Man o man, dit doet een mens goed!

maandag 5 maart 2012

Klein grut groeit deel 8!

Deel 8!
8 maanden alweer. Het aftellen naar de `big one´ is een feit.




















vrijdag 2 maart 2012

Picture this!

Af en toe foto's terugkijken. Heerlijk!
Weer even genieten van de vakanties of andere leuke gebeurtenissen. Want wees eerlijk hoeveel fotos heb je van rottige, verdrietige of stomme gebeurtenissen?
Maar ook het dagelijkse, de kleine dingen. Je kind die iets geweldigs doet, buiten spelen en genieten van de buitenlucht een dagje dierentuin.
Even genieten en stilstaan bij gelukkige momenten, klein of groot, binnenlands of buitenlands, binnenshuis of buitenshuis.
Bekijk ze en geniet!





donderdag 23 februari 2012

Deense komkommer en rode bietjes.

Zoals beloofd maakte ik de bietjes en komkommer.
Hieronder het recept:

Komkommer

* 3 a 4 komkommers gesneden in plakjes van 2cm
* verse dille, het recept gaat uit van 1 stengeltje. Ik ben meer van het op gevoel koken.
* 1 liter witte wijn azijn
* 400gr basterd suiker
* 2 theelepels zout, ik heb geen zout gebruikt.
* sap van 2 uitgeperste limoenen
* 1 eetlepel peperkorrels

De azijn, suiker, zout en peperkorrels aan de kook brengen. Roeren totdat de suiker is opgelost.
De pan van het vuur halen, limoensap toevoegen en af laten koelen.
De komkommers en dille in een pot doen.
(Let wel, ik gebruikte een 1 liter pot, wat ook in het recept stond. Probleem is alleen dat 1 liter azijn en 3 komkommers niet in 1 pot passen ;))
De afgekoelde azijn over de komkommers doen en goed afsluiten.
De volgende dag zal er weer ruimte zijn in de pot, duw er dan nog meer komkommer in. Er mag geduwt en gepropt worden.
Nog 1 nachtje laten staan en ze zijn klaar.
Je bewaart de komkommer op een donkere plek. Na openen is hij ongeveer 2 maanden houdbaar. Wel even in de koelkast bewaren.

Rode bietjes

* 1kg kleine rode bietjes
* zout, heb ik zelf wederom niet toegevoegd
* 750ml witte wijn azijn
* 400gr basterd suiker
* 1 steranijs
* 1 eetlepel peperkorrels

Schil de rode bieten en kook ze in water met een beetje zout, ongeveer 20 minuten. Misschien nog iets korter. Ze moeten nl. nog iets hard zijn en dus zeker niet te zacht.
De azijn, suiker, steranijs en peper aan de kook brengen en roeren totdat de suiker is opgelost. Van het vuur halen en af laten koelen.
Als de bietjes zijn afgekoeld, snijd  je ze in 5mm dunne plakjes. Ook deze doe je in een pot, daaroverheen de afgekoelde azijn en sluit de pot.
Deze laat je een week staan voordat je ze eet

Eet smakelijk!