zondag 14 september 2014

Pindakaas Heaven!

Mocht je bezig zijn met gezond en vooral suikervrij eten, dan zou ik dit blog snel weg klikken.
Zoals ik al eens eerder schreef, hier, houd ik van bakken. Met name de baksels van The Hummingbird Bakery.
Aangezien ik met mezelf de afspraak heb gemaakt dat ik alleen maar bij feestjes bak, grijp ik bijna ieder feestje aan om te bakken. Zo ook onze familiedag gisteren.



En zo stond ik vrijdagavond de hele avond in de keuken.
Ik maakte een cheesecake met zomerfruit, een citroen tijm cake en een pindakaastaart met chocolade.
Zoals de titel van deze blogpost al doet vermoeden, met name die laatste was goddelijk lekker!
Ik kan daarom ook niet wachten om het recept met jullie te delen.



Ingrediënten:

Voor de bodem:
 - 250 gr chocoladekoekjes, ik gebruikte huismerk koekjes vergelijkbaar met LU Scholiertjes
- 175gr gesmolten boter
Voor de vulling:
- 3 el maïzena
- 160gr fijne tafelsuiker
- 550ml volle melk, ik gebruikte rijstmelk ging ook prima
- 3 grote eidooiers
- 180gr pindakaas met stukjes
- 80gr gehakte pure chocolade, (min 70% cacoa)
- 250ml slagroom
Voor de topping:
- 250ml slagroom
- 50gr poedersuiker
-50gr ongezouten, geroosterde pinda's, grof gehakt

Bereiding:
1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes grof in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en maal nogmaals. Schep het daarna in de springvorm. Druk het mengsel goed aan tegen de bodem en de zijkanten van de springvorm. De dikte van de bodem moet ongeveer 5mm zijn. (ik bekleedde niet de hele rand van de springvorm, maar tot ongeveer 1cm hoog.) Laat het mengsel 40min rusten in de koelkast.
2. Maak de vulling. Meng de maïzena en suiker in een pan. Doe de melk en eidooiers erbij en klop ze door elkaar. Warm het mengsel al roerend op, en ook echt doen anders brandt het mengsel aan, op een laag vuur tot het indikt. Haal daarna de pan van het vuur en roer de pindakaas erdoor.
3. Doe de chocolade in een kom en giet er ongeveer 1/3 van het pindkaasmengsel bij. Klop totdat het mengsel glad is en de chocolade gesmolten is. Giet de chocoladevulling op de koekjesbodem. Dek de taart af met plasticfolie, zodat er geen velletje op de chocoladevulling komt. Laat 40 min opstijven in de koelkast. Dek de resterende pindakaasvulling ook af met platsicfolie en laat afkoelen.
4. Klop in een kom de slagroom tot zachte pieken. Voeg de slagroom toe aan de pindakaasvulling en meng alles goed. Bedek de chocoladevulling nu met de pindakaasvulling. Laat 50min opstijven in de koelkast. Ik liet hem zelf een nacht opstijven.
5. Maak de topping. Klop de slagroom met de poedersuiker tot zachte pieken en schep hem op de koude vulling. Bestrooi de taart met gehakte pinda's.

en dan.....smikkelen en smullen!

 


1 opmerking: