maandag 6 oktober 2014

Kreactief met kurk. Oh nee, kruk!

Een weekend weg met vriendinnen, ik kan het iedereen aanraden.
Ik ging samen met mijn vriendinnen nu voor de derde keer en dit keer streken we neer in Voorthuizen. Uit voorzorg boekten een huisje tussen de weilanden, want 8 dames kunnen best wat lawaai veroorzaken.

Aangezien we op vrijdag al lekker gingen, wilden we op zaterdag iets anders gaan doen.
Nadat we vorig jaar onze eigen freubelspullen en naaimachines meenamen, besloten we om dat dit jaar buiten de deur te doen.
En zo gingen we zaterdagmiddag op weg naar Harderwijk. Naar de dames van Kreactief.In een oude gewelvenkelder is het atelier. We keken onze ogen uit. Wat een kleuren, wat een materialen en wat een mooie dingen zijn er al gemaakt!
Wij mochten gaan mozaïeken of aan de gang met woonkunsten. Een deel van onze groep koos voor het mozaiken en de rest, waaronder ik, voor de woonkunsten.
Er werd ons voorgedaan hoe het allemaal werkte en toen mochten we zelf aan de gang.
Onder het genot van een kopje koffie of thee en in de andere hand een chocolaatje moesten we keuzes gaan maken. Ik ging sowieso een krukje maken, nou ja bekleden en versieren.

Welke servetje gaan we gebruiken? Of pakken we toch een stofje? En als we de basis erop hebben zitten, gaan we dan voor lintjes? glitters? kant? etc etc.
We mochten alles gebruiken wat er lag en wat lag er veel materiaal.
We dronken nog wat thee, freubelden, kletsten, freubelden en aten nog een chocolaatje (en een engels dropje) en ineens waren we alweer bijna klaar.
Mijn krukje was ineens af en wat ben ik er blij mee! (het ronde krukje is van mij :))

We hebben een geweldige middag gehad!
Heerlijk een middag zitten knutselen en we hebben allemaal een prachtig kunstwerk mee naar huis mogen nemen.
Heel handig is het overigens dat het atelier zo ongeveer naast het Dolfinarium ligt. Dus ga met een vriendin of een aantal vriendinnen, stuur de mannen en kinderen naar het Dolfinarium en ga zelf lekker aan de gang bij Kreactief!
Buiten het mozaïken en woonkunsten bieden ze nog veel meer workshops aan.
Het is echt een absolute aanrader als je een leuk plek zoek om een workshop te volgen.
Nogmaals bedankt dames van Kreactief!
2 opmerkingen: