dinsdag 16 december 2014

Pepermunterige zuurstokken chocolade!

Soms zijn er van die hele simpele recepten die enorm lekker zijn. En man o man, ik vond er weer 1.
Ik deed weer mee aan een foodswap. 1 van de opdrachten was een chocolade opdracht.
Ik vond een recept voor pepermunt chocolade en moest meteen denken aan de After Eight die we alleen in huis hadden met Kerstmis.


After Eight vond ik eigenlijk helemaal niet zo lekker, maar het hoorde bij kerst voor mijn gevoel.
Ook het feit dat ieder chocolaatje in een 'mooi' papiertje zorgde ervoor dat de chocolaatjes halverwege 1e kerstdag helemaal op waren. Je had er daarna ook wel weer voor een jaar genoeg gehad.

Terug naar het oersimpele recept voor je eigen en nog veel lekkerdere After Eight versie.

Men neme:
- 300 gram melk smeltchocolade
- 300 gram witte smeltchocolade
- halve theelepel pepermunt olie
- 12 zuurstokjes
(de hoeveelheden kun je naar wens aanpassen. Van bovenstaande hoeveelheden kreeg ik een plak van 30x25cm. Let wel op met de pepermuntolie!! hij is heel sterk, dus doe er niet teveel in. Of juist wel voor het "sterk spul hé" effect met bijbehorende tranen)


* Leg op een bakplaat een stuk bakpapier. Zorg dat de bakplaat groot genoeg is voor de hoeveelheid chocolade. Is hij te klein, dan wordt de chocolade te dik. 

* doe de zuurstokjes in een keukenmachine en verkruimel ze. Het is een hels lawaai, dus kondig het aan aan je medebewoners als je hem aan gaat zetten.

* Smelt de melk chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, doe je hem op de bakplaat en je smeert hem uit. Zet hem minimaal 20 min. in de koelkast om weer hard te laten worden.

* Smelt de witte chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, roer je er de pepermunt olie doorheen. Daarna smeer je hem uit over de hard geworden melk chocolade.
Strooi dan de stukjes zuurstok eroverheen en zet weer minimaal 20 min. in de koelkast.

* zet ondertussen een kop thee of kop koffie en pak een lekker stukje. Smakelijk!

1 opmerking: